söndag 15 januari 2012

Världens bästa julgransfot!


Vi förundras varje jul över vilken otroligt smidig julgransfot vi har. Vi köpte den för några år sedan på Ica Maxi här i Örebro. Den kostade några hundralappar och det har den visat sig vara värd hundra gånger om.

Den är så smidig att man alldeles på egen hand kan montera i granen (om man nu mot förmodan inte har ngn som hjälper till). Man stoppar ner granfoten i hålet så att den ställer sig på piggen. Sen trampar man på spaken ett par, kanske tre gånger och sen är det klart. Råkar granen vara sned så trycker du bara spaken uppåt med ena foten och så vips är den lös igen. Räta upp granen och trampa fast den igen. Detta kan man alltså göra helt själv.  När man är nöjd så böjer man sig ner och pillar upp en säkerhetsspärr på spaken, så den inte släpper taget om granfoten innan du vill att den ska släppa. Så är det bara att hälla i vatten tills den röda vatten-mätar-plutten åker upp och talar om att det räcker.

(Här vill jag flika in mitt bästa anti-barr-tips: i första vattnet får våra granar alltid 1 st brusalvedon o 1 st sockerbit.)

Är du inte lika nöjd med din julgransfot som jag? Köp min variant du med o hjälp julefriden på traven med julgransfötternas hjälte! 

Lycka till! /Lotta

Published with Blogger-droid v2.0.3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar